Hoe goed is uw contractbeheer?

Dat wil zeggen; heeft u het overzicht over de openstaande contracten bij uw leveranciers?

Het is niet gek als u hierop ‘nee’ zou zeggen. Grote of kleine organisaties hebben dit vaak niet onder controle.

Zo had een gerenommeerd IT-bedrijf als Oracle te weinig aandacht voor haar lopende contracten waardoor het vergat om een huurovereenkomst voor een kantoor van 6.000m2 (geschatte waarde € 1,5 mln. per jaar) op te zeggen (bron: Van Weele, A. e.a. (2017). Inkoop In Strategisch Perspectief - Alphen a/d Rijn - Vakmedianet). Vergelijkbare situaties van verschillende omvang komen bij elke organisatie voor. Een simpele trigger voor de naderende expiratiedatum en het reageren hierop was voldoende geweest.

Het spreekt voor zich dat een efficiënt en gestructureerd contractbeheer van essentieel belang is voor een effectief leveranciersmanagement. Dit is niet alleen om op tijd te anticiperen zoals de opzegdatum van het contract, maar er zitten veel meer bedrijfsvoordelen en controlepunten in die de dagelijkse bedrijfsvoering, vaak geregeerd door de waan-van-de-dag, praktisch ondersteunt.

Lees het onderstaande kennisdocument: Hoe goed is uw contractbeheer?

En dat is nog niet alles! Dit is maar een deel van de mogelijkheden die inkoopcontracten binnen Unit4 Wholesale aan een handelsorganisatie biedt voor een verdere professionalisering van het inkoopcontractbeheer en leveranciersmanagement.

Wil je meer informatie en/of heb je een business case waarvoor u advies wilt hebben, neem dan contact op via [email protected] of telefonisch: +31 6 306 55 301. We helpen je graag verder!

 

Downloads:

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief