Via UBL factureren en meer

UBL wordt, mede gevoed door verplichte e-facturatie vanuit de overheid, een steeds belangrijkere standaard voor electronische bedrijfsvoering. UBL is voortgekomen uit de EDIFACT standaarden voor facturatie en de door EDI geïnspireerde XML-standaard.

UBL standaard

UBL (Universal Business Language) is een standaard voor het elektronisch uitwisselen van (bedrijfs)documenten, zoals inkooporders, facturen en ook aanmaningen. UBL wordt beheerd door OASIS (Organization for the Advancement of Structured information Standards). Het is een internationale standaard en het gebruik van de deze standaard is gratis (royalty-free). Steeds meer landen, waaronder Nederland, maken gebruik van de UBL standaard.

Uitgangspunt van de overheid is dat Nederland e-factureren daadwerkelijk doorvoert. Het Ministerie van Economische Zaken stimuleert elektronisch factureren (e-factureren). Op dit moment zijn bedrijven die een factuur willen sturen naar een overheidsinstantie zelfs verplicht om dit digitaal in het juiste (UBL) formaat te doen.

Realisatie van volledige transactiestroom via UBL

Voor een relatie van ons hebben wij de gehele transactionele stroom van order, orderbevestiging, pakbon en factuur vanuit Kerridge Wholesale m.b.v. het Dovetail Integratieplatform middels het UBL formaat gedigitaliseerd.

Geïnteresseerd? Stuur dan een kort berichtje via deze link. Of mail [email protected] of bel direct +31 (06) 53139380. We nemen dan contact met je op om jouw situatie te bespreken.

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief