Start ontwikkeling Amazon Vendor API Connector

Voor een klantrelatie zijn we gestart met de ontwikkeling van de Amazon Vendor API Connector; de integratie tussen het Amazon marktportaal en Unit4 Wholesale. Dit doen we met behulp van het Dovetail integratieplatform. We verwachten in de zomer deze 'Amazon kit' volledig op te leveren.

Amazon Vendor Central

Amazon Vendor Central is de webinterface die gebruikt wordt door leveranciers - fabrikanten en distributeurs - waarbij Amazon zelf de inkopende en de verkopende partij is. Amazon fungeert als de fulltime aanbieder. Toegang tot dit platform is van oudsher alleen op uitnodiging, waardoor Amazon zelf de beste partners kan selecteren.

Amazon Seller Central

De tegenhanger hiervan is het Amazon Seller Central verkoopkanaal. Dit is de webinterface die door leveranciers en retailers wordt gebruikt om hun producten rechtstreeks aan de Amazon-klanten te verkopen en staat open voor iedereen. Veel bedrijven maken op deze wijze via het Amazon marktportaal de verbinding naar de consument. Amazon rekent een vergoeding voor elke transactie.

Flinke boetes

Om de kwaliteit van de bestellingen te garanderen is bij de Amazon Vendor Central opzet sprake van strikte richtlijnen naar de geselecteerde leverancier. Denk hierbij aan een foutloze verwerking van de order (PO), goede vooraankondiging van de verzending (ASN) en andere afhandelingsgegevens. Ga je als leverancier op een van deze processen in de fout, doordat bijvoorbeeld de aangeleverde informatie onvolledig is of te laat wordt aangeleverd, dan gelden er direct flinke boetes.

Enige haast geboden

In de praktijk zien we dat geselecteerde leveranciers daardoor ontzettend veel handmatig werk en controles moeten uitvoeren om te voorkomen dat er fouten in het proces ontstaan. Als succesvolle verkoop via Amazon ook nog eens zorgt voor een forse toename in de orderafhandeling dan kan op een gegeven moment de verkoopbinnendienst het niet meer bolwerken.

Een betrouwbare en volledige integratie is nodig om inkomstenverlies door kostbare terugboekingen te voorkomen. Het mooie is wel dat Amazon voor zijn Vendor Central verkoopkanaal nu ook de moderne API-stack beschikbaar heeft. Dit biedt ons de mogelijkheid om het proces van orderverwerking, de vooraankondiging van de verzending als de verdere uitwisseling van de afhandelingsgegevens modern te automatiseren.

Herkenbaar?

Groothandels die zich in deze problematiek herkennen, nodigen we uit contact met ons op te nemen. We zijn gestart met deze ontwikkeling en zoals met veel van onze integratiecomponenten die we met het Dovetail integratieplatform ontwikkelen, werken we zoveel mogelijk door naar een standaard. Zo kunnen we de innovaties beter delen binnen het netwerk van Unit4 Wholesale gebruikers.

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief