Roulerend inventariseren

Willen groothandels zeker zijn dat de geregistreerde voorraad in het ERP-systeem ook daadwerkelijk fysiek in het magazijn aanwezig is, zorgen ze dat er op periodieke basis voorraadtellingen plaatsvinden.

Het inventariseren (tellen) van de voorraad is vaak een klus die door de dagelijkse drukte ertussendoor glipt. Als de tijd in het magazijn beperkt is en de prioriteit ligt bij het picken en pakken van de orders, dan komt een inventarisatie van de voorraad op het tweede plan.

Op regelmatige wijze inventariseren en differentiatie aanleggen in de hardlopers en service artikelen (ABC-indeling) is eigenlijk wel gewenst.

Voor één van onze relaties hebben we roulerende inventarisatie gebouwd met de Unit4 Query Designer en de Unit4 REST-API Logistiek.

Lees het onderstaande kennisdocument hoe we dit hebben gerealiseerd.

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief