Nieuwe BTW-regels bij levering aan EU landen

Met ingang van 1 juli 2021 gelden er nieuwe BTW-regels voor verkopen aan particulieren binnen de EU. Met name voor bedrijven die via een webshop aan particulieren binnen de EU leveren, krijgen te maken met deze wijzigingen.

Voor de aangifte komt er één loketsysteem zodat er niet in ieder land aangifte gedaan hoeft te worden. Hiervoor wordt de afkorting OSS gebruikt (One-Stop-Shop). Aanmelden voor de OSS-regeling kan bij de belastingdienst. Het is niet verplicht om deel te nemen aan de OSS-regeling. Het is nog steeds mogelijk om apart aangifte te doen in ieder EU-land.

We hebben een kennisdocument ontwikkeld wat dit betekent voor de administratieve inrichting binnen Kerridge Wholesale en hoe hier voorbereidend in Wholesale mee omgegegaan kan worden.

Op de roadmap van Kerridge Commercial Systems staat vermeld dat medio augustus BTW-aangifte via de OSS mogelijk wordt. Voor beide varianten, OSS of per land aangifte doen, is een aanpassing van de inrichting van Wholesale nodig. Belangrijkste reden zijn de verschillende BTW-tarieven per EU-land. Welke oplossingsrichting er uitgeleverd gaat worden voor de OSS is nog onvoldoende bekend.

Zodra hier meer duidelijkheid over is, maken we een vervolg kennisdocument m.b.t. deze ontwikkelingen.

Voor nu hieronder de link naar het kennisdocument.

Downloads:

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief