Korting op de factuur in ruil voor versnelde betaling

In de huidige crisissituatie kunnen gezonde MKB-bedrijven financieel met de rug tegen de muur komen te staan. Naast de nodige aangekondigde overheidssteun, denk aan het uitstel van belastingbetalingen en tegemoetkoming in loonkosten met de NOW, kijken ondernemers op korte termijn mogelijk ook naar de diensten van factoringbedrijven.

In een interessant blog op betaalme.nu van Nick Hoek van NCN Capital werd een andere mogelijkheid toegelicht die mogelijk eerlijker en goedkoper is dan factoring, en ook beter inspeelt op de situatie dat sommige bedrijven liquiditeitsoverschot hebben en andere bedrijven nu juist (tijdelijk) tegen een te kort aan gaan lopen.

Door te gaan werken met een betalingskorting bij versnelde betaling of andersom bij late betaling te werken met een opslag kunnen bedrijven die een overschot aan liquiditeit hebben extra rendement genereren van gemiddeld één tot twee procent. Voor leveranciers die behoefte hebben aan liquiditeit kan het aantrekkelijk zijn korting te geven voor versnelde betaling.

We hebben een kennisdocument uitgewerkt hoe je in Unit4 Wholesale in deze lastige tijden kan werken met betalingskortingen om je cashflow te optimaliseren: van de inrichting van de betalingsconditie, aanpassing van de factuurlay-out tot de inrichting van de financiële administratie voor een goede verwerking van betalingen naar het grootboek.

Wil je hiermee aan de slag dan kan het kennisdocument een goede start geven. Heb je toch nog vragen of hulp nodig, dan zijn we uiteraard bereikbaar via [email protected] of via telefoonnummer 085 0655343.

Downloads:

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief