Klantdata automatisch actueel houden

Betrouwbare klantdata is van groot belang, zeker als je marketing- en salesprocessen op de juiste manier wilt aansturen. Er zijn natuurlijk veel bronnen die je kunnen helpen om data over de klanten op te halen en te integreren met het ERP- of CRM-systeem. Hierbij kun je denken aan bedrijven zoals Creditsafe of Graydon die API's beschikbaar stellen. Een redelijk budgetvriendelijke en voor de hand liggende keuze is gebruik te maken van de Kamer van Koophandel API. Er zijn hierbij twee API's beschikbaar waarbij de API profile de meeste data geeft.

KVK API Search

Met de KVK API Search kun je zoeken naar één of meer bedrijven met een aantal zoekcriteria. Het resultaat is een lijst, waarmee je basisgegevens op kunt halen vanuit het Handelsregister.

KVK API Profile

Met KVK API Profile kun je zoeken naar een bedrijf (met zoekcriteria, zoals KVK-nummer, vestigingsnummer en RSIN). Het resultaat is een uitgebreide set aan gegevens over dit bedrijf.

Voor een relatie van ons hebben wij de een koppeling met laatstgenoemde API gebouwd. Bij het automatisch aanmaken van een nieuwe relatie vanuit de commerce-omgeving wordt de de data gevalideerd en verrijkt vanuit de KVK-API. Hierbij is de volgende data beschikbaar

Het verrijken kan natuurlijk ook voor bestaande debiteuren door eenmalig te API aan te roepen. Bedenk wel dat je per transactie kosten maakt en het daarom verstandig kan zijn om de relatieset in te perken.

De kosten voor het gebruik van de API's van de kamer van koophandel zijn:

Geïnteresseerd? Stuur dan een kort berichtje via deze link. We nemen dan contact met je op om jouw situatie te bespreken.

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief