Inzet module Wholesale Verladingen bij stijgende containerkosten

Door capaciteitstekort in de zeetransport zijn de prijzen van zeetransport fenomenaal gestegen. Volgens kenners houdt het hogere kostenniveau van containers en het transport voorlopig nog wel aan. Deze ontwikkelingen werken daarmee sterk door op de landed kostprijs en beschikbaarheid van artikelen.

Dit heeft voor veel van onze klanten grote gevolgen:

  • Kostprijs van veel producten stijgt gigantisch;
  • Producten zijn niet interessant meer om te verkopen omdat ze te duur zijn voor wat het waard is;
  • Verkoopprijzen moeten worden herberekend;
  • Voorraden raken op door langere levertijden.

Om inzicht te krijgen in de transportkosten per product en transportkosten op eerlijke en slimme manier door te belasten in de kostprijs is de KCS module verladingen uitermate geschikt. Er kunnen middels deze module verschillende kostensoorten worden gedefinieerd en vastgelegd per verlading Verladingskosten zoals contrainerkosten, invoerrechten en transportkosten kunnen o.b.v. volume, gewicht of waarde worden doorbelast in de kostprijs.

Daarnaast kan met behulp van de module verladingen de doorlooptijd van transport nauwkeurig worden vastgelegd en onderhouden. Denk aan datum sluiting vracht, datum vertrek, datum aankomst, dagen verwerkingstijd ontvangst in haven. Hierdoor is in één oogopslag inzichtelijk wanneer ingekochte voorraad beschikbaar is voor klanten en kunnen levertijden nauwkeurig worden gecommuniceerd naar eindklanten.

We hebben de afgelopen maanden in een aantal kennissessies deze module nader bekeken en de functionele mogelijkheden vertaald naar de bedrijfsprocessen van een importerende groothandel, en uiteindelijk de waarde die het kan opleveren in de huidige marktsituatie.

Interesse? Neem contact met ons op. Bijvoorbeeld door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen met +31 (0)85 0655343.

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief