Gepersonaliseerde track en trace email sturen

Het is mogelijk om gepersonaliseerde communicatie met track en trace informatie te sturen naar ontvangers van een zending met de beschikbare e-mailfunctionaliteit binnen Transsmart en we hebben ook de mogelijkheid dit binnen Unit4 Wholesale in te richten en aan te sturen.

Groothandels krijgen steeds meer te maken met meerdere (online) verkoopkanalen. Ze maken ook stappen voorwaarts in de keten door direct te gaan leveren aan consumenten of de eindklant, eventueel in samenspel met de tussenhandel. Ze verzorgen de logistieke handeling en verzending uit naam van de tussenhandel.

Het betekent dat de logistiek van groothandels steeds meer kantelt van palletzendingen naar het verzenden van pakketten, gecombineerd met eventueel het verzorgen van dropshipments naar de eindklant.

Naast mogelijk een andere inrichting van het fysieke magazijn om de hoge volumes van pakketzendingen aan te kunnen, geeft deze trend de groothandel ook een andere nieuwe uitdaging, of beter gezegd een kans om te onderscheiden.

Want hoe zorg je dat de consument goed wordt geïnformeerd over de zending die onderweg is?

Tenslotte zijn consumenten met online platformreuzen als Amazon, Bol.com en Coolblue het nodige gewend. Ze worden uitgebreid geïnformeerd over de zending en kunnen daar vervolgens hun thuisagenda op afstemmen.

De keuze in pakketdienst, afleverdag en tijdsblok en het dan vooral waarmaken zijn belangrijke onderscheidende factoren waarop consumenten uiteindelijk merkvoorkeur ontwikkelen naar webportalen en verkooppunten.

Unit4 Wholesale gebruikers die ook gebruik maken van de Transsmart verzendsoftware kunnen deze kans nu ten volle te benutten.

Gepersonaliseerde communicatie met track en trace informatie kunnen we oplossen met de beschikbare e-mailfunctionaliteit binnen Transsmart en we hebben ook de mogelijkheid dit binnen Unit4 Wholesale in te richten en aan te sturen.

In dit document beschrijven we de oplossingsrichting.

Downloads:

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief