E-commerce trends die je niet mag negeren in 2020

Regelmatig publiceert CloudSuite interessante whitepapers en blogs over de trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Nu vonden we ook weer een interessant whitepaper over de e-commerce trends die je niet mag negeren in 2020.

We hebben het whitepaper alvast op ExpertPlace geplaatst. Het is tenslotte 2020 en de technologische en commerciële innovaties op het gebied van e-commerce gaan razendsnel.

We raden iedereen aan dit document eens goed door te nemen, want in de komende jaren zal de e-commerce markt sterk blijven groeien. En dat is niet alleen op het terrein van B2C.

B2C blijft terrein winnen op de “traditionele” detailhandel. De verwachting is dat B2C in 2023 bijna een kwart van wereldwijde retail sales voor zijn rekening gaat nemen.

B2B ontwikkelingen blijven hierin echter niet achter. B2B zal in het komend jaar wereldwijd naar verwachting $6,6 biljoen omzetten, meer dan het dubbele van online retail wat $3,2 biljoen gaat bereiken.

Daarbinnen weet het fenomeen van de marketplace van geen stoppen: de helft van de wereldwijde B2C omzet wordt op marketplaces verhandelt. B2B staat op de drempel van een explosieve groei. Over de komende 5 jaar stijgt het marketplace aandeel van de totale wereldwijde B2B omzet van 10% naar 30%.

Kortom genoeg reden om verder te lezen.

Zie uiteraard ook de CloudSuite website met de nodige interessante blogs en papers over de snelle ontwikkelingen op het gebied van e-commerce.

Downloads:

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief