Amazon gaat assortiment in Nederland uitbreiden

Gisteren (15-1-2020) kondigde de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon aan dat het voor de Nederlandse markt het online assortiment met nieuwe producten voor de Nederlandse markt gaat uitbreiden. Zowel Nederlandse als buitenlandse aanbieders mogen zich op korte termijn aansluiten bij het platform.

 

Op de website van het Financieel Dagblad wordt volgens goed ingevoerde bronnen vermeld dat het bedrijf al per februari de digitale deuren naar zijn platform willen openen voor nieuwkomers. De Amerikanen willen de Nederlandse markt op met miljoenen producten in twintig nieuwe categorieën.

Vice president EU Expansion bij Amazon, Alex Ootes, ziet een cruciale rol weggelegd voor Nederlandse retailers. Zij kunnen het aanbod vergroten voor Nederlandse consumenten en kunnen ook meer klanten bereiken in binnen- en buitenland. Vanaf nu kunnen aanbieders zich ook al registreren op het platform om een samenwerking aan te gaan.

Dit biedt naast traditionele retailers ook voor de groothandel volop kansen. In september hebben we al een keer een kennisbericht geplaatst hoe we richting het Amazon (B2B) 'vendorcentral' portaal 365 dagen per jaar de actuele prijs- en voorraadinformatie bijhouden. De producten blijven hierdoor conform de eisen van Amazon altijd up-to-date en kun je als aanbieder op basis van relevante artikelinformatie maximaal profiteren van de commerciële kansen.

Uiteraard is de eerste belangrijke vraag of een Amazon verkoopkanaal (retail) wel past in de visie en strategie van de onderneming. Is de uitkomst hiervan positief dan komt al snel de volgende vraag op: hoe gaan we zorgen dat we ons 'Amazon' assortiment kunnen oormerken en vervolgens actueel kunnen houden in de webwinkel? Om Amazon 365 dagen te voorzien van de automatische prijs en voorraadupdates hebben we in de praktijk met de Dovetail al een oplossing gerealiseerd.

Geïnteresseerd hoe we deze stap kunnen ondersteunen lees ons eerdere kennisitem: automatische updates naar Amazon, van 26 september 2019.

Uiteraard kun je ook direct contact opnemen met ons, [email protected], om van gedachten te wisselen over de mogelijke plannen en hoe deze te realiseren, of je vraag(en) te stellen.

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief