Aandachtspunten bij implementatie van Unit4 Wholesale SP6 Fix 56

Fix 56 van Unit4 Wholesale SP6 kent een aantal veranderingen die een forse impact kunnen hebben op de ontwikkelde queries. Zowel de queries via de query designer, de queries in Excel als ook de queries in de business intelligence oplossing dienen gecontroleerd te worden.

Eveneens dienen de queries die de integratie van Dovetail ondersteunen op voorhand geanalyseerd te worden en vergen aanpassingen om ook dat proces te blijven ondersteunen.

Wanneer je andersoortige data opvragingen hebt via ODBC, dan dienen ook deze gecontroleerd en aangepast te worden.

Aanpassingen raken de bestaande queries

Unit4 heeft de wijze waarop teksten, vertalingen, kenmerkwaarden en bijlagen worden opgeslagen aangepast.

In de releasenotes van Unit4 Wholesale SP6 Fix 56 wordt beschreven dat de wijze waarop teksten, vertalingen en kenmerkwaarden worden opgeslagen, is aangepast om het opslaan en opvragen van gegevens te vereenvoudigen en minder foutgevoelig te maken.

Dit kan invloed hebben op bestaande queries die via ODBC of op basis van de query designer worden uitgevoerd.

De volgende tabellen zijn aangepast:

  • af-801 teksten
  • af-810 vertalingen
  • af-317 kenmerkwaarden
  • af-150 bijlagen

Bestaande queries waarin deze tabellen voorkomen, moeten worden aangepast.

af-801 teksten

In deze tabel worden alle teksten van het programma opgeslagen. De verwijzing naar de bijbehorende entiteit werd opgeslagen in het veld id-tekst. Dit veld is vervallen. De verwijzing wordt nu opgeslagen in de velden cdsleutel1 t/m cdsleutel8.

af-810 vertalingen

Hierin worden de vertalingen opgeslagen. De verwijzing naar de bijbehorende entiteit werd opgeslagen in het veld id-relatie. De verwijzing wordt nu opgeslagen in de velden cdsleutel1 t/m cdsleutel8.

af-317 kenmerkwaarden

Kenmerkwaarden worden opgeslagen in deze tabel. De verwijzing naar de bijbehorende entiteit wordt niet langer opgeslagen in id-kenmerk maar in de velden cdsleutel1 t/m cdsleutel6.

af-150 bijlagen

Koppelingen naar bijlagen worden opgeslagen in deze tabel. De verwijzing naar de bijbehorende entiteit wordt niet langer opgeslagen in cdsleutel maar in de velden cdsleutel1 t/m cdsleutel5.

Aanpassingen nodig

Je zult dus die queries moeten aanpassen waarin teksten opgenomen zijn, denk hierbij o.a. aan debiteur- en crediteurteksten, organisatieteksten, (uitgebreide) productteksten of omschrijvingen, leveranciersproductteksten, zendingnotities, assemblagenotities, contract(regel)notities.

Naast de teksten, zullen ook de velden voor de bijbehorende vertalingen nagelopen moeten worden. Tevens is de manier waarop kenmerken worden opgeslagen veranderd. Denk hierbij aan productkenmerken, partijkenmerken, enz.

Indien je reeds gebruik maakt van de (relatief nieuwe) velden voor bijlagen, dan dienen ook deze aangepast te worden in de queries.

Gedetailleerde informatie over de wijzigingen kun je vinden in de databasehelp.

Impact

Wij realiseren ons dat de impact per gebruiker in bepaalde gevallen groot kan zijn. Daarom is extra aandacht en analyse nodig voorafgaand aan het implementeren van Fix 56. Mocht je hulp nodig hebben met deze analyse en aanpassingen, dan helpen wij je graag.

Neem contact op via de e-mail: [email protected] of via het directe nummer +31 (0)6 51524916.

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief